dinsdag 29 september 2009

Puur boerderijdiner in het Groene Hart

Afgelopen zaterdag, in het kader van de week van de smaak, een geweldige avond beleefd tijdens de première van het nazomer-boerderijdiner in het Groene Hart, georganiseerd door Jeanine Schreuders (culinair styliste en receptschrijfster) en Marian Humme (eigenaresse Groene Hart catering).

Het thema van de avond was mediterrane gerechten met ingrediënten uit het Groene Hart.

Ontvangst onder de oude hooiberg met prachtig uitzicht op moestuin en weilanden. Geserveerd werd een Prosecco Veneto (biologisch) met erbij chips van wortel, gele biet, rode biet en aardappel (deels uit eigen moestuin), warme amandelen met grof zeezout en mini sneetjes Pain Qnip (van Bakker Siegert uit Harmelen) met tapenade van feta en geroosterde paprika.

Voor het diner mochten we plaatsnemen aan een lange, prachtig gedekte tafel in de verbouwde deel van de boerderij uit 1870. Op  het menu stond:

Pastinaaksoep met een fenegriekkaas en erbij Molensteen breekbrood met Franse gezouten boter.

Bagna Cauda

Varkensgebraad van zwart Frans varken en erbij BBQ bietjes met mierikswortelroom, geroosterde aardappelen met rozemarijn en een groene salade met avocado en amandelen.

Grand dessert van gegratineerde verse vijgen, pruimentaart met oersuiker en Boerenkwark, met eigen geraapte Hollandse hazelnoten.

Deze avond was mede dankzij de aangename ontvangst, prachtige locatie, ontspannen sfeer, prettig tafelgezelschap en last but not least het heerlijke eten zeker voor herhaling vatbaar! En dat komt goed uit, want de dames hebben in verband met het geweldige succes van de avond extra data geprikt. Kom je ook?

NB: morgen op mijn blog het recept van de pastinaaksoep