woensdag 30 september 2009

Pastinaaksoep met fenegriekkaas

Dit succesrecept werd geserveerd tijdens het nazomer boerderijdiner van Jeanine Schreuders en Marian Humme (Groene Hart Catering), zie voorgaande blog.

(voor ca. 1,5 liter)

· 1 gesnipperde ui licht fruiten
· 375 g in blokjes gesneden pastinaak erbij, even aanfruiten
· 5 dl groentenbouillon erbij, aan de kook brengen
· kwartiertje rustig laten pruttelen
· iets laten afkoelen en dan met staafmixer pureren (niet helemaal glad)
· 6 dl volle biologische boerenmelk en 6 dl volle boerenroom toevoegen
· goed doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper

Druppel er nog wat Italiaanse extra vierge olijfolie met een vleugje truffel over en garneer het glaasje soep met een cocktailprikker met blokje fenegriekkaas.

Wil je weten wanneer er weer een boerderijdiner georganiseerd wordt mail mij dan jouw gegevens. Dan kan ik de flyer naar je toe mailen.