donderdag 1 oktober 2009

Passata di pomponi?

Puur, praktisch, lekker en gezond, dat is waar ik voor sta in de keuken en dat is overigens ook wat het best bij mij als persoon past, alhoewel dat “lekker” uiteraard niet aan mij is om te bepalen.
Om even bij de keuken te blijven… bij voorkeur biologisch en indien mogelijk fair trade en zonder pakjes. Nou maak ik bij dat laatste, die pakjes, heus wel eens een uitzondering, want puur moet uiteraard wel praktisch blijven. En soms mis ik gewoonweg de tijd om verse tomaten te roosteren om er vervolgens een overheerlijke pastasaus van te maken.
In zo’n geval grijp ik graag naar producten als kruidenbouillonblokjes (die van de natuurwinkel met veel smaak en weinig zout), kidneybonen of linzen uit blik (want met dat voorweken had ik even geen rekening gehouden) en passata di pomodoro (van een merk waar, afgezien van wat zout, verder niets aan toegevoegd is).
Nou stond ik gisteren in de keuken met een gigantische pompoen in mijn handen. Ruimschoots voldoende voor een maaltijdsoep en als basissaus voor een pastagerecht, toen het opeens door mijn hoofd schoot waarom deze overheerlijke en multi toepasbare groente nog niet te verkrijgen is als…. jawel passata di pomponi! Idee?
Binnenkort twee overheerlijke pompoenrecepten.