maandag 25 juli 2011

Zomervakantie 2x2?

Yes, nu eindelijk ook voor ons deel van Nederland zomervakantie. De komende 6 weken even geen gehaast in de ochtend, geen snel ontbijt of het vullen van lunchtrommels en fruitbakjes voor mee naar school.
Heerlijk zo, go with the flow.... Ontbijten wanneer je zin hebt, lunchen bij het zwembad of in het park en misschien pak je voor het avondeten wel een vers visje op het strand of legt er zelf een paar op de bbq… En ben je afgezakt naar het zuiden of een ander zonnig vakantieland, dan liggen de zoveel lekkerder smakende zongerijpte groenten en fruit binnen handbereik. Je zou dus denken de juiste ingrediënten voor lekker en veel vers eten…. Maar laat dat er nu juist in de vakantieperiode wat vaker bij inschieten… Want waar is het fruitmoment tijdens de ochtendpauze gebleven? En met de verse groenten bij de kindermenu’s is het (tot mijn grote ergernis) in de meeste restaurants helaas nog steeds heel triest gesteld.
Hoe haal je dan toch die 2x2? Wat betreft het fruit, wij beginnen daar de dag gewoon mee.Fruitshake voor 2 personen
2 perssinaasappels
1 banaan
ca. 100 g rood fruit (diepvries), beetje ontdooid
Extra nodig: staafmixer en versiersels

Doe alle ingrediënten in een hoge kom en mix in ca. 1 minuut tot een gladde shake. Steek er rietjes en/of andere versiersels in en je bent verzekerd van blije kindergezichtjes. Serveer bij bijvoorbeeld een cracker met kaas, rijstwafel met pindakaas en/of beschuitje met pure fruitjam.