We hebben onze vakantie allemaal weer dubbel en dwars verdiend!
Picknicktip: Spinazietaartjes voor ca. 45-50 stuks
Dit heb je nodig
• 2 pakken volkoren bladerdeeg (natuurvoedingswinkel), ontdooid
• wat extra volkoren meel
• 2 pakken diepvries bladspinazie (450 g), ontdooid
• 8 eieren
• 6 flinke el koelverse pesto (of vers gemaakt)
• 400 g hüttenkäse
• 300 ml (soja)room
• 150 g pijnboompitjes
• Extra nodig: deegroller, kleine (wegwerp) bakvormpjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de plakjes deeg met wat bloem en rol uit tot ongeveer 2x de grootte. Snijd uit elk uitgerold plakje 3-4 rondjes. Bedek hiermee de vormpjes. Knijp al het vocht uit de spinazie en voeg eieren, pesto, hüttenkäse, room en pijnboompitjes toe. Breng op smaak met zout en peper (alhoewel dit voor kinderen niet echt nodig is). Meng goed door elkaar en vul hiermee de bakjes. Plaats de vormpjes in het midden van de oven en bak in ca. 25 minuten gaar.
Weetje: succes verzekerd, want gisteren tijdens de picknick/borrel alle 50 schoon op! En mocht je overhouden, vries ze in. Altijd handig, bijvoorbeeld voor in de lunchtrommel.
Fijne zomer!