Elk jaar kan ik precies aangeven wanneer voor mij de herfst begint. Ik voel, ruik en proef het om mij heen, krijg kriebels in mijn buik, trek "woonvesten" uit de kast, steek 's avonds vaker kaarsjes aan en hoe kan het ook anders, gerechten met pompoen, paddenstoelen of geroosterde wortelgroenten schieten door mijn hoofd. Dit jaar nog eens extra aangewakkerd door de bijzondere middag op het landgoed Haanwijk nabij Den Bosch. Edwin Flores, van Casa Foresta, nam ons mee de bossen in voor een eetbare paddenstoelenpluk.
Daarna werden we verwend met gerechten als "op cederhout gebakken pruimen met bacon en walnoot", op een door Molenkitchen prachtig ontworpen BBQ geroosterd eekhoorntjesbrood en worsten met paddenstoelen. Hoe goed kan het herfstseizoen beginnen zou je denken...
Tot er plots weer twee van die rare dagen tussendoor glippen, met zomerse temperaturen en tot 's avonds warme zonnestralen in mijn keuken. Gelukkig kan op dat soort dagen mijn "mood" net zo snel omslaan als het weer en tover ik binnen een minuut een verkoelende yoghurt-fruit shake op tafel.
Yoghurt-fruit shake
Voor 4 grote glazen
150 g bramen (diepvries)
1/2e verse ananas, geschild en in stukken
2 peren, geschild en in stukken
150-200 ml boerenyoghurt
scheut frambozensiroop (die van RaspberryMaxx is mijn favoriet!)
Extra nodig: keukenmachine, blender of stevige staafmixer
Doe bramen, ananas, peer en yoghurt in de keukenmachine en laat deze ca. 1 minuut draaien. Voeg de laatste paar seconden een scheut frambozensiroop naar smaak toe.
woensdag 22 september 2010
dinsdag 7 september 2010
Niet zo slim van "Slimpie" Deel II
"Hé, deze heb ik eerder gezien" dacht ik afgelopen week toen ik een envelop opende met weer een persbericht van "Slimpie". Nu geen "slim" kinderijsje (zie mijn blogbericht van 21 juli), maar lekkere en gezonde limonadesiroop voor kinderen. Ik lees verder met een kritische blik... Dat is mooi, ook dit product is voorzien van het "ik kies bewust"-logo van het voedingscentrum. (Even voor de duidelijkheid: het “ik kies bewust”-logo is niet van het voedingscentrum....) Er staat nog meer: de "gezonde" limonadesiroop is er in wel zes verschillende smaken en heel bijzonder is de mengverhouding 1:11, waarmee maar liefst 35 glazen limonade per fles te maken zijn... en dat voor maar € 0,06 per glas! Want, zo meldt het bericht "de meeste kinderen doe je natuurlijk geen groot plezier met een glas water..." Het is toch niet te geloven... en hoe "gezond" denkt "Slimpie" wel niet dat die overheerlijke limonade is? Nou, zo "gezond" dat het advies is om kinderen onder de vier jaar slechts "Slimpie" te geven na overleg met de (kinder)arts en/of diëtist...
Gelukkig ken ik een heleboel “rare” kinderen die niets liever doen dan de kraan leegdrinken of genieten van een heerlijk kopje thee: gezond, lekker en pas écht voordelig!
Gelukkig ken ik een heleboel “rare” kinderen die niets liever doen dan de kraan leegdrinken of genieten van een heerlijk kopje thee: gezond, lekker en pas écht voordelig!
vrijdag 3 september 2010
Piratenbootjes op een wilde woeste zee
Uitdeel traktatie voor ca. 30 kindjes
4 zakken Madeleine cakejes (Bonne Maman)
1 pakje eetpapier
cocktailprikkers Nederlandse of piraten vlag
cocktailprikkers "piratenzwaard" of iets vergelijkbaars
Voor de zee:
10 eiwitten
625 g witte basterdsuiker
enkele druppels levensmiddelenkleurstof, blauw
Extra nodig: mixer, bakpapier
Verwarm de oven voor op 110 graden celcius.
Voorbereiding (leuk om samen met je kind(eren) te doen):
Knip driehoekjes van het eetpapier. Steek deze driehoek "zeiltjes" vast met het piratenzwaard als "mast"en bewaar in een doosje.
Mix voor de "zee" ca. 2/3e deel van de eiwitten met behulp van een mixer schuimig. Voeg 2/3e deel suiker en enkele druppels blauwe kleurstof toe en mix tot het eiwit gaat pieken en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Bedek een flinke bakplaat met bakpapier en verdeel het blauwe eiwit schuim hier over. Strijk glad. Herhaal dit nogmaals met het overgebleven eiwit en suiker, maar voeg nu geen kleurstof toe. Verdeel dit witte schuim over de zee en maak er woeste golven van. Zet de bakplaat ongeveer 1 uur in de oven. Zet na 1 uur de oven uit maar laat de bakplaat er gewoon de hele nacht in staan.
De volgende ochtend:
Haal de Madeleine cakejes uit hun zakje en steek het zeil (aan de voorkant) en de vlag (aan de achterkant) van het "bootje". Schuif de "zee" op een grote schaal en verdeel enkele bootjes over het water. Zet de overige bootjes om het eiwitschuim heen.
Tip: Koop schatkistjes (Red Band) of likschelpen en verdeel deze om de zee heen. Deel deze uit samen met de bootjes. Zet in het midden van de berg schatkistjes of schelpen een schatkist gevuld met een luxe bonbon (met bladgoud) voor de juf of meester.
zaterdag 24 juli 2010
fruitig ijsje voor klein en groot
Zelf ijsjes maken van vers fruit is superlekker, leuk om te doen en zo gepiept. Deze, gemaakt van watermeloen en aardbei, zijn nog super gezond ook!
Fruitige ijsjes voor klein en groot
Voor 6-8 ijsjes
1 stuk watermeloen (ca. 500 g), schil verwijderen
300 g aardbeien, gewassen
1 el agavesiroop (optioneel)
Extra nodig: sapcentrifuge en ijsvormpjes
Haal het fruit door de sapcentrifuge en voeg aan het fruitsap eventueel agavesiroop toe.
Schenk het sap in de ijsvormpjes en plaats in de vriezer. Even wachten (ca.8 uur) en de ijsjes zijn klaar.
woensdag 21 juli 2010
Niet zo slim van "Slimpie"
...100% suikervrij en slechts 1 kcal per ijsje.... staat er bovenaan het persbericht dat ik vandaag ontvang en al tijdens het lezen gaan mijn "pure-voeding" voelsprieten recht overeind staan. Eens verder lezen: ...Warme dagen... buitenspelen... lekker ijsje... zo verantwoord mogelijk... en niet te vergeten leuk om uit te delen aan vriendjes en vriendinnetjes tijdens verjaardag of na het spelen... Dan volgen er nog wat opmerkingen over het toenemende overgewicht bij kinderen en waarom Slimpie waterijs zo'n ideaal tussendoortje is. ....In 5 heerlijke smaken, die het vooral bij kinderen uitstekend doen... Het is niet te geloven "Slimpie" is zelfs voorzien van het "ik kies bewust-logo" (dat ondersteund wordt door het Voedingscentrum)! Of wacht eens... wat zie ik daar? Helemaal onderaan staat nog iets in kleine lettertjes: *In verband met de Aanvaardbare Dagelijkse inname van zoetstoffen worden deze niet geadviseerd voor kinderen onder de 4 jaar! Als ik het niet dacht... en laat dat nu juist de groep kinderen zijn die je zo'n groot plezier kunt doen met een fijn ijsje!
Morgen een heerlijk recept voor fruitige ijsjes. *Aanbevolen voor grote en kleine kinderen...
Morgen een heerlijk recept voor fruitige ijsjes. *Aanbevolen voor grote en kleine kinderen...
maandag 24 mei 2010
Plukken, wassen, kneden, draaien, koken en... smullen
Afgelopen zomer in Italië had ik het geluk om in de keuken van Barbara mee te mogen helpen met het bereiden van haar specialiteit: verse brandnetelpasta. Voordat we aan de slag konden in de keuken moesten we (de hele familie mocht mee) eerst naar buiten om in haar tuin de ingrediënten bij elkaar te plukken. Wat een rijkdom zo'n tuin vol met verse groenten en kruiden, gerijpt onder de Italiaanse zon. En hoe geweldig is het om te zien (en te proeven) dat je met slechts enkele, goede ingrediënten zo iets smakelijks kunt maken. Deze kennis moet ik delen dacht ik meteen. Nu, vandaag met jou en afgelopen Pinksterweekend met 6 heel enthousiaste kinderen in "mijn" tuin op camping Bakkum. Want zo zelf geplukt, gewassen, bereid en geproefd zijn die brandnetels ineens geen vervelende prikplanten meer, zelfs niet voor kinderen.
Verse brandnetel tagliatelle
Voor ca. 4 porties
1 grote pan vol jong brandnetelblad
400-500 g bloem voor pastadeeg (typo 00)
4 eieren
4 tl zout
olijfolie van goede kwaliteit
Parmezaanse kaas
Extra nodig: werk- of tuinhandschoen, grote bbq tang, soeplepel, hakmolentje, huishoudfolie, pastamachine (simpel tafelmodel voor handmatig gebruik)
Doe de handschoen aan een hand en pluk daarmee de jonge brandnetelblaadjes (pluk alleen het topje en ca. 2 bladeren daaronder). Was het brandnetelblad goed met koud water. Gebruik een grote bbq tang om het blad mee uit het water te vissen. Breng een grote pan gevuld met water aan de kook en dompel de blaadjes ca. 30 seconden onder. Giet af in een vergiet en druk al het vocht eruit met behulp van de bolle kant van een soeplepel. Hak de uitgeknepen brandnetels heel fijn, eventueel met behulp van een hakmolentje. Maak op een werkblad een berg van 400 gram bloem met een kuiltje in het midden. Verdeel het zout over. Giet de eieren in het kuiltje en verdeel het fijngehakte brandnetelblad (ca. 200-250 g uitgeknepen gewicht) over het meel. Werk nu met één hand van binnen naar buiten en kneed net zolang tot het deeg een vaste en soepele substantie heeft. In het begin plakt het heel erg aan je vingers, maar dat wordt steeds minder. Voeg indien nodig nog wat bloem toe. Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een mandarijn en laat afgedekt met huishoudfolie even rusten. Zet de machinestand op 1. Druk 1 bolletje deeg plat en haal door de machine. Plakt het te erg, voeg dan nog wat bloem toe. Vouw dubbel en draai een kwartslag en haal weer door de machine. Herhaal dit ca. 15-20 keer. Zet dan de machine op stand 2 en haal de lap deeg er 1x doorheen. Zet daarna de stand op 3 en haal de lap deeg er 1x doorheen. Ga zo verder tot de een na laatste stand. Haal de laatste keer de lap deeg door het opzetstuk voor tagliatelle en vang de slierten op. Breng een ruime hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook en kook de verse pasta in ca. 3-4 minuten gaar. Giet af en serveer met een scheutje olijfolie en vers gemalen Parmezaanse kaas.
dinsdag 23 maart 2010
Extra data workshop Babycooking
Een luxe probleem:
De workshop Babycooking van 10 april a.s. is reeds volgeboekt. Gezien de hoeveelheid aanmeldingen zal er naast de tweede zaterdag in mei (8-5) ook ingeschreven kunnen worden voor de 3e zaterdag in mei (15-5).
Wie weet tot ziens!
De workshop Babycooking van 10 april a.s. is reeds volgeboekt. Gezien de hoeveelheid aanmeldingen zal er naast de tweede zaterdag in mei (8-5) ook ingeschreven kunnen worden voor de 3e zaterdag in mei (15-5).
Wie weet tot ziens!
donderdag 4 februari 2010
Workshop babycooking
Puur, praktisch, lekker, snel en gezond leren koken voor jezelf en je baby. Vanaf de allereerste vaste hap van je kind (ca. 6 maanden oud).
De workshop is een eye-opener: bewustwording o.a. op het gebied van smaakontwikkeling voor jezelf en je baby.
De workshop is leerzaam: veel informatie en kooktips over (gezonde) voeding in het algemeen (o.a. wat staat er op het etiket, wat zit er in je eten) en voor je baby in het bijzonder (o.a. overzichten van geschikte producten voor je baby, producten van het seizoen en voedingschema's).
De workshop is gezellig: een huiselijke sfeer met een kleine groep gelijkgestemden, waarvoor het meestal weer een van de eerste "uitjes" is na de kraamperiode.
Inhoud workshop
* ontvangst met koffie/thee/sap en korte introductie
* de altijd zeer verrassende blindproeftest
* informatief deel over voeding in het algemeen en voor baby's in het bijzonder
* aan de slag in de keuken + tips&trics
* het nuttigen van de diverse eigengemaakte hapjes
* het boek "Samen aan tafel, volwassen recepten voor groot én klein"
Prijs
De prijs van bovengenoemde workshop is 59,90 euro p.p.
Data
De workshop Babycooking wordt in principe iedere tweede zaterdag van de maand gegeven van 13.30 - 16.30 uur (met beetje uitloop) in Amsterdam, de Pijp.
Inschrijven
Stuur een email aan info@babycooking.nl met je naam, telefoonnummer, aantal personen en datum. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Babycooking Cadeaubon
Natuurlijk is het ook mogelijk om iemand anders de workshop cadeau te geven! Stuur een email aan info@babycooking.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken hoe en aan wie we het verrassingspakket kunnen versturen.
De workshop is een eye-opener: bewustwording o.a. op het gebied van smaakontwikkeling voor jezelf en je baby.
De workshop is leerzaam: veel informatie en kooktips over (gezonde) voeding in het algemeen (o.a. wat staat er op het etiket, wat zit er in je eten) en voor je baby in het bijzonder (o.a. overzichten van geschikte producten voor je baby, producten van het seizoen en voedingschema's).
De workshop is gezellig: een huiselijke sfeer met een kleine groep gelijkgestemden, waarvoor het meestal weer een van de eerste "uitjes" is na de kraamperiode.
Inhoud workshop
* ontvangst met koffie/thee/sap en korte introductie
* de altijd zeer verrassende blindproeftest
* informatief deel over voeding in het algemeen en voor baby's in het bijzonder
* aan de slag in de keuken + tips&trics
* het nuttigen van de diverse eigengemaakte hapjes
* het boek "Samen aan tafel, volwassen recepten voor groot én klein"
Prijs
De prijs van bovengenoemde workshop is 59,90 euro p.p.
Data
De workshop Babycooking wordt in principe iedere tweede zaterdag van de maand gegeven van 13.30 - 16.30 uur (met beetje uitloop) in Amsterdam, de Pijp.
Inschrijven
Stuur een email aan info@babycooking.nl met je naam, telefoonnummer, aantal personen en datum. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Babycooking Cadeaubon
Natuurlijk is het ook mogelijk om iemand anders de workshop cadeau te geven! Stuur een email aan info@babycooking.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken hoe en aan wie we het verrassingspakket kunnen versturen.
woensdag 27 januari 2010
Koken voor jezelf en je baby
Lieve mensen,
Vanaf 10 januari 2010 geef ik mijn boek “Samen aan tafel, volwassen recepten voor groot en klein” uit in eigen beheer.
Een vrolijk en praktisch boek met informatie over voeding in het algemeen en de eerste vaste hap van je baby in het bijzonder. Daarnaast een 30-tal verrassende recepten met pure ingrediënten, die zowel geschikt zijn voor volwassenen als voor een baby vanaf 6 maanden. Zo hoef je nooit meer apart te koken voor je baby of een smakeloos potje uit de kast te trekken! Het boek is overzichtelijk, met handige schema’s en voorraadlijsten en elk recept wordt afgebeeld met een foto van zowel de volwassen maaltijd als het babyhapje.
Is dit precies wat je zoek of ken je iemand die je binnenkort blij wil maken met een origineel én nuttig cadeau? Lees dan bij de cover van het boek hoe je het binnen 2 dagen in huis kunt hebben.
Tip: Ook een leuk kraamcadeau voor collega’s!
Ben je de eigenaar van een (web)winkel en spreekt dit boek jou aan om op te nemen in het assortiment, neem dan even telefonisch contact met mij op via 06-20496088
Wil je op de hoogte blijven van wat ik dit jaar nog meer van plan ben op culinair gebied lees dan regelmatig mijn blog!
Vanaf 10 januari 2010 geef ik mijn boek “Samen aan tafel, volwassen recepten voor groot en klein” uit in eigen beheer.
Een vrolijk en praktisch boek met informatie over voeding in het algemeen en de eerste vaste hap van je baby in het bijzonder. Daarnaast een 30-tal verrassende recepten met pure ingrediënten, die zowel geschikt zijn voor volwassenen als voor een baby vanaf 6 maanden. Zo hoef je nooit meer apart te koken voor je baby of een smakeloos potje uit de kast te trekken! Het boek is overzichtelijk, met handige schema’s en voorraadlijsten en elk recept wordt afgebeeld met een foto van zowel de volwassen maaltijd als het babyhapje.
Is dit precies wat je zoek of ken je iemand die je binnenkort blij wil maken met een origineel én nuttig cadeau? Lees dan bij de cover van het boek hoe je het binnen 2 dagen in huis kunt hebben.
Tip: Ook een leuk kraamcadeau voor collega’s!
Ben je de eigenaar van een (web)winkel en spreekt dit boek jou aan om op te nemen in het assortiment, neem dan even telefonisch contact met mij op via 06-20496088
Wil je op de hoogte blijven van wat ik dit jaar nog meer van plan ben op culinair gebied lees dan regelmatig mijn blog!
dinsdag 5 januari 2010
Een recept vol goede voornemens
Ongeveer een keer in de 5 weken bespreek ik bij SnoTime (NCRV Radio 2), met Diana Sno een recept. Zo ook afgelopen zaterdag 2 januari. Mijn specialiteit is puur, praktisch, lekker, snel en gezond voor zowel volwassenen als kinderen (vanaf de allereerste vaste hap). Dit keer heb ik er nog iets extra's aan toegevoegd: het recept zit, voor wie dat wil, vol goede voornemens…
1) Af en toe een vis- of vleesloze dag met veel groenten en gezonde vetten
2) Vaker kiezen voor een "eerlijk" product
3) Met ingredienten van het seizoen, die het minst belastend zijn voor het milieu
4) Leuk om zelf te doen (samen met de kids taugé kweken)
5) En last but not least: smakelijk
Nasi met ei en pinda groentesaus
(Voor ca. 2 volwassenen en 2 kinderen)
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Dit heb je nodig:
250 g Fair Trade Original Pandan rijst
1 grote winterwortel (ca. 250 g), in plakjes
250 g taugé
3 el plantaardige olie
2 el zoutloze nasikruiden
2 tenen knoflook, geperst
1 dunne prei, in ringen
½ Chinese kool, fijn gesneden
3 tot 4 eieren
4 flinke el pindakaas
voor op tafel: sambal, ketjap of sojasaus, rijsttafelmix (met o.a. seroendeng, gefruite uitjes) en/of kroepoek
Extra nodig: staafmixer of keukenmachine
Zo maak je het:
Breng twee pannen met water aan de kook. Doe de rijst in een pan en kook deze in de tijd aangegeven op de verpakking, gaar. Doe de wortelplakjes in de andere pan en kook deze in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 30 seconden de taugé bij de wortel. Giet rijst en groenten af, maar vang het kooknat van de groenten op.
Verhit een wok en voeg 1 theelepel olie toe. Bak 75 tot 100 gram gekookte zoutloze rijst en voeg ½ theelepel nasikruiden toe. Neem uit de pan (voor je baby vanaf ca. 9 mnd). Zet de wok terug op het vuur en verhit nog 2 eetlepels olie. Voeg knoflook, prei, overige nasikruiden en gekookte rijst toe. Roerbak enkele minuten en breng op smaak met zout. Roerbak de laatste paar minuten Chinese kool mee. Verhit intussen in een koekenpan de overige olie en bak hierin de eitjes.
Pureer de gekookte wortelstukjes (houd er een paar apart) en de taugé, eventueel met wat apart gehouden kooknat, tot een gladde saus en houd een deel apart voor je baby vanaf 6 of 9 maanden. Voeg pindakaas toe en houd 1 -2 soeplepels saus apart voor de baby vanaf ca. 12 maanden. Breng de rest van de saus op smaak met sambal en sojasaus of zout.
Zo serveer je het:
Voor je baby vanaf ca. zes maanden
Gepureerde gekookte wortelstukjes (houd er een paar apart, die je baby zelf mag pakken = Rapley methode), eventueel gecombineerd met gekookte taugé en/of gekookte rijst.
Voor je baby vanaf ca. negen maanden
Een grof gepureerd hapje van apart gebakken zoutloze nasirijst met wortel- taugésaus en 1/2 gebakken ei.
Geef de saus mét pindakaas pas als je kindje ouder is dan 1 jaar.
Voor jezelf
Op smaak gebrachte nasi met Chinese kool én een flinke hoeveelheid saus. Maak hem zo pittig als je wilt met de ingrediënten die op tafel staan, zoals de rijsttafelmix. Serveer met een gebakken eitje.
Tip: Zoute hap
In vrijwel alle gangbare kruidenmengsels zit heel veel zout. Koop je een kruidenmengsel bij de natuurvoedingswinkel, dan zit er meestal helemaal geen zout in verwerkt en kan je dit dus in matige hoeveelheid gebruiken voor je kinderen.
1) Af en toe een vis- of vleesloze dag met veel groenten en gezonde vetten
2) Vaker kiezen voor een "eerlijk" product
3) Met ingredienten van het seizoen, die het minst belastend zijn voor het milieu
4) Leuk om zelf te doen (samen met de kids taugé kweken)
5) En last but not least: smakelijk
Nasi met ei en pinda groentesaus
(Voor ca. 2 volwassenen en 2 kinderen)
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Dit heb je nodig:
250 g Fair Trade Original Pandan rijst
1 grote winterwortel (ca. 250 g), in plakjes
250 g taugé
3 el plantaardige olie
2 el zoutloze nasikruiden
2 tenen knoflook, geperst
1 dunne prei, in ringen
½ Chinese kool, fijn gesneden
3 tot 4 eieren
4 flinke el pindakaas
voor op tafel: sambal, ketjap of sojasaus, rijsttafelmix (met o.a. seroendeng, gefruite uitjes) en/of kroepoek
Extra nodig: staafmixer of keukenmachine
Zo maak je het:
Breng twee pannen met water aan de kook. Doe de rijst in een pan en kook deze in de tijd aangegeven op de verpakking, gaar. Doe de wortelplakjes in de andere pan en kook deze in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 30 seconden de taugé bij de wortel. Giet rijst en groenten af, maar vang het kooknat van de groenten op.
Verhit een wok en voeg 1 theelepel olie toe. Bak 75 tot 100 gram gekookte zoutloze rijst en voeg ½ theelepel nasikruiden toe. Neem uit de pan (voor je baby vanaf ca. 9 mnd). Zet de wok terug op het vuur en verhit nog 2 eetlepels olie. Voeg knoflook, prei, overige nasikruiden en gekookte rijst toe. Roerbak enkele minuten en breng op smaak met zout. Roerbak de laatste paar minuten Chinese kool mee. Verhit intussen in een koekenpan de overige olie en bak hierin de eitjes.
Pureer de gekookte wortelstukjes (houd er een paar apart) en de taugé, eventueel met wat apart gehouden kooknat, tot een gladde saus en houd een deel apart voor je baby vanaf 6 of 9 maanden. Voeg pindakaas toe en houd 1 -2 soeplepels saus apart voor de baby vanaf ca. 12 maanden. Breng de rest van de saus op smaak met sambal en sojasaus of zout.
Zo serveer je het:
Voor je baby vanaf ca. zes maanden
Gepureerde gekookte wortelstukjes (houd er een paar apart, die je baby zelf mag pakken = Rapley methode), eventueel gecombineerd met gekookte taugé en/of gekookte rijst.
Voor je baby vanaf ca. negen maanden
Een grof gepureerd hapje van apart gebakken zoutloze nasirijst met wortel- taugésaus en 1/2 gebakken ei.
Geef de saus mét pindakaas pas als je kindje ouder is dan 1 jaar.
Voor jezelf
Op smaak gebrachte nasi met Chinese kool én een flinke hoeveelheid saus. Maak hem zo pittig als je wilt met de ingrediënten die op tafel staan, zoals de rijsttafelmix. Serveer met een gebakken eitje.
Tip: Zoute hap
In vrijwel alle gangbare kruidenmengsels zit heel veel zout. Koop je een kruidenmengsel bij de natuurvoedingswinkel, dan zit er meestal helemaal geen zout in verwerkt en kan je dit dus in matige hoeveelheid gebruiken voor je kinderen.
Abonneren op:
Posts (Atom)